Európai uniós ügyekről fiataloktól fiataloknak.

görbE Uborka

I, mint ifjúságpolitika

2014. november 14. - Görbe Uborka

I, mint ifjúságpolitika.jpgAz Unióban az ifjúságpolitika alapvetően tagállami hatáskör, de uniós szinten is születnek különböző iránymutatások, ajánlások. Ilyen például az Európai Bizottság által, 2001-ben kiadott Új lendület Európa fiataljai számára c. Fehér Könyv. Ez négy terület fejlesztésével javasolta az ifjúságpolitikák és végső soron az ifjúság helyzetének javítását. Ez a négy terület az ifjúsági részvétel, információ, önkéntes tevékenység és a fiatalok jobb megértése (ifjúságkutatás).

Az Európai Ifjúsági Paktum a fiatalokkal kapcsolatosan a foglalkoztatás, az integráció és a társadalmi felemelkedés, az oktatás, a képzés és a mobilitás, valamint a munka és a magán-, családi élet összeegyeztetésének elősegítése érdekében kitűzött célokat tartalmazza.

Az ifjúságpolitika szerves része a Youth on the Move program.

További információkat és lehetőségeket az alábbi oldalon találsz: http://europa.eu/youth/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbeuborka.blog.hu/api/trackback/id/tr936854971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása